newsletter
Pl
De

Fundacja „Krzyżowa” poszukuje 2 osób na stanowisko: Specjalista(ka) ds. projektów edukacyjnych Międzynarodowego Domu Spotkań Młodzieży PDF Drukuj Email
Wpisany przez admin
wtorek, 19 lipca 2016 19:57
Praca dla młodzieży i z młodzieżą w Międzynarodowym Domu Spotkań Młodzieży w Krzyżowej to najważniejszy projekt realizowany przez Fundację „Krzyżowa” dla Porozumienia Europejskiego. Działalność pedagogiczna, której celem jest zbliżanie do siebie ludzi mimo dzielących ich różnic językowych czy światopoglądowych, prowadzona jest w Krzyżowej już od początku lat 90. Obecnie przeprowadzamy rocznie ponad sto programów różnego typu, w których bierze udział około dziesięciu tysięcy młodych ludzi z Polski, Niemiec i innych krajów Europy i świata.

Do zadań nowozatrudnionej osoby należeć będzie:

• koncepcyjne oraz organizacyjne przygotowywanie, realizacja i ewaluacja programów,
  • międzynarodowej wymiany młodzieży oraz programów edukacyjnych dla młodzieży,
  • dalsze rozwijanie naszej oferty programowej oraz profilu pracy z młodzieżą, w szczególności w zakresie edukacji historycznej i obywatelskiej,
  • pozyskiwanie funduszy oraz samodzielne zarządzanie projektami,
  • opieka nad istniejącymi już partnerstwami szkół i programami spotkań w Krzyżowej.

Wymagane kwalifikacje:

• umiejętność pracy warsztatowej z grupą (przygotowanie trenerskie/pedagogiczne),
  • doświadczenie zawodowe w pracy przy międzynarodowych projektach lub pracy społecznej o zbliżonym charakterze,
  • ukończone studia wyższe,
  • bardzo dobra znajomość języka niemieckiego, mile widziana znajomość angielskiego lub rosyjskiego,
  • znajomość podstawowych zagadnień społeczno-politycznych Polski, Niemiec oraz Unii Europejskiej,
  • mile widziane doświadczenie w obszarze edukacji na rzecz zrównoważonego rozwoju,
  • gotowość do zamieszkania w Krzyżowej lub okolicy.

Na kandydatów czeka międzynarodowy zespół współpracowników oraz ambitna praca pełna ciekawych wyzwań.

Zgłoszenia, zawierające CV oraz list motywacyjny, proszę kierować wyłącznie drogą mailową na adres: marta@krzyzowa.org.pl do 29 sierpnia 2016.

Rozmowy kwalifikacyjne będą miały miejsce na początku września br.

Prosimy o załączenie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy na potrzeby procesu rekrutacji na stanowisko Specjalista(ka) ds. projektów edukacyjnych Międzynarodowego Domu Spotkań Młodzieży(zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity z dnia 26.06.2014 r., Dz. U. z 2014 r., poz. 1182). Jednocześnie oświadczam, że Administratorem moich danych jest Fundacja „Krzyżowa” dla Porozumienia Europejskiego z siedzibą Krzyżowa 7, 58-112 Grodziszcze oraz, że zostałem/am poinformowany/a o dobrowolności podania danych osobowych oraz prawie dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania”